05 jun 2019
Wanneer durf jij te vragen?

“Verzamel de moed en zet die stap: deel je zorgen en problemen en vraag om hulp.” Dat is de boodschap van Mark. Mark komt zelf uit een diep dal “Een heel diep dal,” vult hij zelf aan. Vandaag zit Mark trots en gelukkig aan tafel bij Buurtservice van Perspectief Zutphen. Hij heeft zijn leven weer op de rit en dat wil hij ook de medewerkers van Buurtservice graag laten weten. Vanuit zijn werkervaring bij Buurtservice is Mark doorgestroomd naar een werkgever en hij heeft inmiddels een vast dienstverband. 

Het is alweer zo'n vijf jaar geleden dat Mark bij Buurtservice is begonnen. “Ik heb het licht gezien nadat ik in de auto een black-out kreeg en daarna een boom wel heel dichtbij stond. Dat was het moment dat ik me besefte dat het anders moest.” Mark ging hulp vragen en via Het Plein kwam hij bij Buurtservice van Perspectief terecht. Dankzij het werk bij Buurtservice kreeg Mark weer structuur en een dagritme. Hij draaide in het begin mee met de verschillende klussen, maar al snel bleek dat Mark een voorkeur had voor de werkzaamheden in het groen. “Klusjes in de tuin voor inwoners die daar om welke reden dan ook zelf niet toe in staat zijn. Daarmee helpen we de bewoners weer, mooi en dankbaar.” Soms werd Mark even aangesproken door de begeleiding omdat hij te druk was. Mark: “Voorheen liep ik weg als het me te veel werd, nu heb ik veel meer rust. Ook in mijn huidige werk word ik geaccepteerd zoals ik ben. Na twee jaar tijdelijke contracten heb ik per mei een vast dienstverband gekregen, ook nu werk ik in het groen. Ik heb alles weer op de rit: geen schulden meer maar eigen inkomsten en thuis hebben we het als gezin ook weer goed. Vanuit een heel diep dal sta ik er weer!” 

Mark is trots en de medewerkers van Buurtservice zijn net zo trots. Samen met GelreWerkt en de gemeente Zutphen (voorheen Het Plein) begeleiden ze bij Buurtservice inwoners als Mark naar meedoen in de samenleving en werk. Zo leren inwoners van elkaar, doen nieuwe werkervaring op, zijn actief bezig en samen werken ze aan prettig wonen in de wijken! Meer informatie via https://www.perspectiefzutphen.nl/buurtservice/onze-diensten/ , bezoek ons in Het Ketelhuis, Mozartstraat 74 te Zutphen of bel via T 0575 570 454 (ma t/m do van 8.30 uur t/m 12.30 uur). Op verzoek van de deelnemer hebben we niet zijn echte naam gebruikt.