Surprisemiddagen in buurthuizen

“Thuis surprises maken is saai”

Surprisemiddagen in buurthuizen ’t Nut en De Uitwijk

 “Thuis mag je niet alles vies maken,” zegt Julia (9) met haar handen vol verf. Vriendinnen Julia en Anna (10,5) zijn samen met oma Jet en zo’n 60 andere kinderen, ouders, opa’s en oma’s op woensdagmiddag in buurthuis ’t Nut in Warnsveld surprises aan het maken voor het Sinterklaasfeest op school. Ze kregen de uitnodiging voor de surprisemiddag van welzijnsorganisatie Perspectief Zutphen via school. Ook in buurthuis De Uitwijk in de Zuidwijken maken kinderen surprises.

Gezellig en veel spullen
Oma Jet is met de meiden Anna en Julia mee. Ze is jaren geleden wel eens naar een kledingbeurs in buurthuis ’t Nut geweest. Anna: “Ik was hier nog nooit geweest. Het is gezellig en er zijn veel spullen. Thuis een surprise maken is een beetje saai.” Pierre Visser van Perspectief geniet zichtbaar van de gezellige chaos: “Sinds een paar maanden ben ik sociaal beheerder van ’t Nut. Het is zo leuk om al die blije gezichten te zien. Deze middag kan iedereen een leuke surprise maken. Ook wordt ons buurthuis zo bekender. Samen met bewoners en vrijwilligers willen we nog veel meer activiteiten aanbieden.” Dan snelt hij naar de keuken om te voorkomen dat de chocolademelk aanbrandt.

Echt wat leuks maken
Rik (11) is samen met moeder Agnes Pelgrim aan de slag met een surprise. “Deze middag stond op de site van de school. We kenden Perspectief nog niet,” vertelt Agnes. “Thuis is het vaak moeilijk om inspiratie te vinden. Hier heb je hulp en leuke voorbeelden. Rik heeft een vriendje mee en is meer vrienden tegengekomen. Dat maakt het gezellig. Het zou leuk zijn als hier meer activiteiten komen voor kinderen.” Rik: “Hier heb je foto’s van wat je kan maken. Je hebt alles wat je nodig hebt. Zo kan ik echt wat leuks maken.”

Caritas Zutphen en de diaconieën van de protestantse kerken in Zutphen en Warnsveld hebben de materialen voor de surprises gesponsord. Voor wie geen cadeautje kan betalen, zijn dankzij hun bijdrage ook cadeautjes gekocht. Zo kan iedereen tijdens deze leuke middagen meedoen en een mooie surprise maken.

Nog plek op de surprisemiddagen van 30 november
Heb je nog geen surprise gemaakt en zit je in groep 5 t/m 8? Woon je in de Zuidwijken, Warnsveld of Leesten? Dan ben je van harte welkom op 30 november van 14-17 uur in buurthuis ’t Nut, Breegraven 1 in Warnsveld, of buurthuis De Uitwijk, De Brink 116 in Zutphen (Zuidwijken). Meld je dan aan voor woensdag 30 november via sinterklaas@perspectiefzutphen.nl. Wil je de dag zelf weten of er nog plek is? Dan kun je directie-assistente Marga Kluft bellen op 06-557 904 10.