Bedankt Zutphense zetjes!

Deze projecten hebben geld gekregen via de Zutphense Zetjes. Inwoners van de gemeente Zutphen kregen een bon van €12,50 in de brievenbus. Ze konden zelf kiezen aan welk project zij hun bon gunden. Meerdere initiatieven die Perspectief samen met buurtbewoners uitvoert, hebben hierdoor geld gekregen:

  • Kookproject in onze hopwoning aan de Moesmate (Zuidwijken): elke donderdagavond komen wijkbewoners bij elkaar om samen te koken. Iedereen is welkom. “Om de beurt koken we en wassen we af. Samen genieten we van een warme maaltijd en elkaars gezelschap. Als het nodig is staan we ook voor elkaar klaar!”.
  • Project Taal Doen (Zuidwijken): een groepje Eritrese vrouwen heeft aangegeven dat ze graag Nederlands wil leren door te doen. Deze vrouwen zijn vaak niet meer inburgeringsplichtig. Taal leren in eigen thuisomgeving lukt niet goed, wel willen ze graag leren. Ook hun kinderen zijn enthousiast over het idee en ze enthousiasmeren en motiveren hun moeders. Voor kinderopvang tijdens de lessen wordt gezorgd. De groep wordt opgestart in samenwerking met Perspectief en het Taalhuis.
  • Samen eten in onze hopwoning aan de Van Heemstrastraat (Waterkwartier): gestart met geld vanuit de actie “Samen warm de winter door” en georganiseerd door vrijwilligers uit de buurt. Samen eten zorgt niet alleen voor een gratis maaltijd, maar ook voor ontmoeting, gezelligheid, elkaars culturen leren kennen en er voor elkaar zijn. Met deze middelen kan het samen eten worden voortgezet.
  • Surprisemiddagen (Zuidwijken, Warnsveld, Leesten): ieder jaar komt het weer terug, surprises maken! Voor de één een leuke uitdaging, voor de ander niet, want niet iedereen is even creatief of heeft creatieve (groot)ouders. Daarnaast heeft niet iedereen de mogelijkheid om knutselspullen te kopen om een leuke surprise te maken. Veel kinderen lukt het met hulp en materialen wel om iets moois te maken, want ideeën hebben ze genoeg. Na succesvolle knutselmiddagen vorig jaar gaat Perspectief Zutphen met dit geld dit jaar ook weer gezellige knutselmiddagen organiseren in de buurthuizen van Perspectief, waarin iedereen welkom is om een surprise te maken. De doelgroep is met name kinderen, vanaf groep 5, van de basisscholen uit de gemeente Zutphen.

Daarnaast hebben we de kindervakantieweek in het Berkelpark (Noordveen) aangemeld bij Zutphense Zetjes. Al meer dan 20 jaar kunnen kinderen, die in de buurt van het Berkelpark wonen, een week lang genieten van leuke activiteiten. Ze mogen ook blijven slapen. Met de extra middelen die de vrijwilligers zo hebben gekregen, kunnen ze nog meer betekenen voor deze kinderen.

Namens alle betrokkenen hartelijk dank!