Resultaten “Warm de winter door”

Bijna 500 inwoners hebben de afgelopen maanden ruim 1800 gratis maaltijden gegeten op vijf locaties van Perspectief, mede dankzij een subsidie van de gemeente in het kader van het project “Warm de winter door”. De maaltijden zijn samen met wijkbewoners en vrijwilligers gemaakt en genuttigd, waarbij 25 inwoners intensief betrokken geweest bij het inkopen en organiseren van de maaltijden.

Inwoners hebben door het samen eten minder uitgaven voor eten en energie, waardoor de stress over geld wat is afgenomen. Daarnaast hebben de ontmoetingen veel opgeleverd: meer contacten onderling en met Perspectief. Zo hebben sommige inwoners kunnen oefenen met het leren van de taal en hebben anderen veel waarde gehaald uit het mee organiseren en bereiden van de maaltijden. Ook heeft een eetgroep een deelnemer geholpen met een verhuizing.

Op een aantal locaties gaan we in ieder geval tot de zomer, samen met inwoners, verder met het samen eten om de ontstane contacten en verbindingen tussen de inwoners voort te zetten en uit te bouwen.