DutchEnglishFrenchTurkish
0575 519 613

Sociaal wijkteam Waterkwartier

Als gevolg van Corona hebben we onze dienstverlening aangepast: zie ons nieuwsbericht.

Heb je hulp nodig? Heb je een vraag? Of wil je iets doen in je eigen buurt of wijk? Dan zijn wij, het sociale wijkteam in jouw wijk, er voor je. We denken graag met je mee en helpen je. Je hoeft daarvoor niet te betalen.

Waarvoor kun je bij ons terecht?
Heb je ondersteuning nodig op het gebied van financiën, schulden, opvoeding, spanningen thuis, psychische of verslavingsproblemen, gezondheid, mantelzorg of huisvesting? Of wil je meer contacten, meedoen aan activiteiten of (vrijwilligers)werk doen? Bel of mail ons, of kom langs bij een van onze woningen in de wijk. We maken dan een afspraak, als het kan bij je thuis. Je kunt altijd iemand uit je omgeving vragen om bij dat gesprek te zijn.

Wat doen we voor je?
Als je een vraag of probleem hebt, luisteren wij graag naar je verhaal. Om je vraag of probleem op te lossen gaan we een plan maken. En als jij dat prettig vindt, kan dat met steun en hulp van mensen uit je eigen omgeving, zoals vrienden of familie. Wij helpen je op weg, zodat je op een gegeven moment zelf weer verder kunt. En als je meer of andere hulp nodig hebt, dan zoeken we hier samen naar.

Wil je iets doen in jouw buurt of wijk?
Heb je een mooi idee of initiatief? Misschien vind je het leuk om samen met anderen iets te organiseren of een probleem in je buurt aan te pakken. Of wil je je inzetten als vrijwilliger of maatje om praktische hulp of een luisterend oor te bieden. En weet je niet goed hoe je dit aan moet pakken of heb je er vragen over? Wij denken graag met je mee.

Waar vind je ons én onze activiteiten?
Je bent van harte welkom op onze locatie:

Hopwoning aan de Van Heemstrastraat 13

Buurtbemiddeling

Wat is Buurtbemiddeling?

Erger je je aan een alsmaar blaffende hond, aan harde geluiden, heb je last van pesterijen of van wat anders? En levert dat spanning op bij jezelf en/of in de buurt? Dan kunnen wij je helpen met buurtbemiddeling. Onze hulp is gratis. Buurtbemiddeling helpt bij het oplossen van een conflict met je buren. Dat doen we door eerst met alle partijen apart contact te hebben. Als iedereen die betrokken is bij het conflict hulp wil van buurtbemiddeling, dan nemen we de volgende stap. We gaan samen in gesprek. Bij dat gesprek zijn twee vrijwillige buurtbemiddelaars. Zij zijn onpartijdig en ondersteunen jullie om samen tot een oplossing te komen, waarin iedereen zich kan vinden. Na een paar maanden nemen we contact op om te horen hoe het gaat.

Wil je contact met buurtbemiddeling?
Je kunt bellen met Mark Rietdijk, coördinator buurtbemiddeling: 06-30118918 of met ons algemene nummer: 0575-519613. Of mail naar buurtbemiddeling@perspectiefzutphen.nl.

Jongerenstraatcoach

Ben jij tussen de 12 en 23 jaar en zit je ergens mee? Bijvoorbeeld school, vrienden, ruzies, uitgaan, werk, schulden of uit huis gaan. Je bent met je vragen welkom bij onze sociale wijkteams. Of neem contact op met onze jongerenstraatcoach. Onze jongerenstraatcoach Fatih luistert naar je verhaal en denkt graag met je mee. Dit kost niets en is vertrouwelijk. Samen met Fatih kijk je wat er nodig is om verder te kunnen.

Bel, mail, app of spreek Fatih aan op straat of op school, want daar is hij regelmatig aanwezig. Zijn nummer is 06-30118495. Zijn mail is: f.eren@perspectiefzutphen.nl.

Rechtsbijstand op locatie

Wil je kosteloos juridisch advies? Kijk dan bij rechtsbijstand op locatie, klik hier

Medewerkers

Selma Hokstam

Sociaal werker
06 528 261 39

Niek Wösten

Sociaal werker
06 835 219 27

Atie de Geus

Teamleider / Sociaal werker
06 463 786 06

Willem Wallerbos

Sociaal werker
06 500 058 30

Mark Rietdijk

Coördinator Buurtbemiddeling
06 301 189 18

Clemens Menting

Sociaal makelaar
06 301 251 19

Tess Hendriks

Sociaal werker
06 835 214 61

Ilse de Graaf

Sociaal werker
06 301 208 29

Meer wijken