Vrijwilligers

Perspectief Zutphen slaat een nieuwe weg in 
Perspectief Zutphen heeft afspraken met de gemeente Zutphen gemaakt over een nieuwe koers voor de komende jaren. 
Deze nieuwe koers is gericht op het versterken van de sociale basis, waarbij we aansluiten op de talenten, initiatieven en ideeën van inwoners. Zutphen staat bekend om haar vele actieve inwoners en vrijwilligers. Een hele mooie uitgangssituatie om samen met inwoners en partners deze nieuwe koers invulling te geven.  

De Vrijwilligerscentrale stopt  
De Vrijwilligerscentrale heeft een belangrijke functie vervuld als centrale plek in de stad voor vraag en aanbod van vrijwilligerswerk. Vanuit onze nieuwe koers kiezen we niet meer voor een aparte Vrijwilligerscentrale. De Vrijwilligerscentrale wordt daarom per 1 juli 2020 opgeheven.    

Vrijwilligers in de nieuwe koers heel belangrijk  
Vrijwilligers en actieve inwoners blijven heel belangrijk voor Perspectief. Het verbinden, activeren en ondersteunen van vrijwilligers doen we vanaf 1 juli vanuit de drie sociale wijkteams om zo wijkgericht verbindingen en betrokkenheid bij elkaar in de wijk te versterken.   

Wij doen dit vanuit drie sociale wijkteams, te weten:    

  1. Zuidwijken/Warnsveld/Leesten   
  2. Waterkwartier   
  3. Centrum/De Hoven/Noordveen   

Kijk voor meer informatie over de sociale wijkteams op de website van Perspectief Zutphen: https://www.perspectiefzutphen.nl/wijken/  


De vrijwilligersvacaturebank stopt
De website waarop u gewend was vacatures te plaatsen of zoeken is per 1 juli 2020 niet meer bereikbaar.

U kunt vrijwilligersvacatures vinden of plaatsen op andere sites, zoals: 

 
Meedoen met het versterken van de sociale basis?
Wij waarderen het enorm als organisaties willen bijdragen aan het versterken van verbindingen tussen inwoners, betrokkenheid bij elkaar of een sociaal initiatief willen starten. De sociaal werkers, sociaal makelaars en sociaal beheerders van de sociale wijkteams van Perspectief denken graag met u mee.  
 

Wilt u zich inzetten voor anderen, uw buurt of de gemeenschap? 
Ook als inwoner bent u van harte welkom bij het sociale wijkteam in uw wijk. Wij zullen u graag ontmoeten en met u in gesprek gaan over hoe u van betekenis kunt zijn voor anderen in uw omgeving. 

Maaltijdservice wordt voortgezet door Zorg-wooncentrum den Bouw
Vanaf 1 juli is door Zorg-wooncentrum den Bouw de maaltijdservice overgenomen van Perspectief. Voor meer informatie zie link.

Neem contact op met Perspectief Zutphen
Heeft u vragen dan kunt u tot 1 juli 2020 contact opnemen via vrijwilligerscentrale@perspectiefzutphen.nl. Daarna via info@perspectiefzutphen.nl.