23 dec 2016
Kerstdiner bij Waterkracht

Wijkbewoners uit het Waterkwartier vierden op 16 december kerstmis in wijkcentrum Waterkracht. Het diner werd volledig gesponsord door de Jumbo. Het diner werd omlijst met muziek, zang en kerstverhaal door medewerkers van Het Leger des Heils. De vrijwilligers van wijkcentrum Waterkracht en 2 studenten van het Baudartius College (maatschappelijke stage),regelden het organisatorische stuk.

De deelnemers aan dit speciale kerstdiner komen uit het netwerk van het sociaal werk. Het zijn mensen die zelf niet veel te besteden hebben of weinig onder de mensen komen. Maar ook bezoekers van het eetcafé (tweemaandelijks initiatief om samen te eten op Waterkracht) schoven aan bij het feestelijke eten. Dit kerstdiner biedt deelnemers de gelegenheid om gezellig met wijkgenoten een vroege kerst te vieren.

Van tomatensoep tot chocoladepudding

De Jumbo supermarkt heeft flink uitgepakt met een heerlijke maaltijd.  Een mooi driegangendiner stond klaar voor alle deelnemers. De stagiaires en vrijwilligers hebben ervoor gezorgd dat het de gasten aan niets ontbrak. Al het eten en drinken werd keurig bereid en uitgeserveerd. Het eten viel goed in de smaak bij de gasten: “Wat is het veel, zo lekker!! En allemaal gratis?” Ook de inspanningen van het Leger des Heils om het vooral een gezellige bijeenkomst te maken, werden zeer gewaardeerd. Maar misschien nog het mooist waren de onderlinge contacten. “Dit is het mooiste kerstdiner van mijn leven. Het samen zingen is geweldig.” Het was een gezellig samenzijn en wat de gasten betreft, zeker voor herhaling vatbaar!

 

Groep mensen