23 dec 2016
Kerstactie Kennedyschool

Armoede is niet alleen ver weg, maar ook dichtbij in je eigen buurt. Met dit in het achterhoofd, heeft de Kennedyschool dit jaar haar kerstactie anders ingevuld. Zij zochten de samenwerking met de kerken en het sociaal werk van onze organisatie om de wensen van kinderen die in (stille) armoede leven te vervullen. Het idee om dit jaar hun kerstactie dichtbij in te zetten, gaat uit van de Ouderraad van de school. Op hun verzoek kwam op 12 december dominee Irma Pijpers van de Protestantse Gemeente Zutphen (onder andere de Walburgiskerk) de school bezoeken. Zij vertelde de kinderen over hoe de samenwerkende kerken mensen die het moeilijk hebben in Zutphen helpen. De kinderen waren diep onder de indruk van haar verhaal. Dit was de aftrap voor de kerstactie.

Iedere groep kreeg een wens toegewezen van een kind die in Zutphen in (stille) armoede leeft. Er werd bij verteld of het om de wens van een jongen of een meisje gaat, wat de leeftijd van het kind is en soms iets over achtergrond. Zo werd de kinderwens dichtbij gebracht. En voelden de kinderen uit de klas zich samen verantwoordelijk om een ander kind een fijne kerst te bezorgen. De wensen zijn in samenwerking met de diaconie en Perspectief Zutphen (sociaal werk) geïnventariseerd: ze varieerden van een paar mooie stevige schoenen en een winterjas tot een leren voetbal. Samen hebben de kinderen uit de klas bedacht hoe ze die wens konden vervullen.

Op 22 december zijn de cadeaus aangeboden aan Niek Wösten, sociaal werker van Perspectief Zutphen die zorgt dat de cadeaus nog vóór de kerst bij de kinderen komen. Heidi te Bokkel (bestuurslid Ouderraad): "We hopen hiermee een hele mooie en warme kerstactie neer te zetten die onze kinderen er bewust van maakt dat de kerk meer doet / is dan alleen een kerkdienst, armoede ook in Nederland in je eigen buurt voorkomt, je samen wensen kunt vervullen en dat dat zowel de wenskinderen als de kinderen van de Kennedyschool een fijn kerstgevoel geeft".

 

Foto uitreiking cadeaus 22 12 2016 kerstactie Kennedyschool