17 sep 2015
Inspiratiebijeenkomst mantelzorgwaardering

In het woord mantelzorger herkennen veel mensen zich niet. Want zorgen dat doet u toch gewoon? Maar zorgt u langdurig voor iemand in uw naaste omgeving dan is mantelzorgondersteuning en waardering ook voor u bedoeld. Perspectief Zutphen, als steunpunt mantelzorg (via sociale wijkteams en ondersteunende diensten via de Vrijwilligerscentrale), wil graag een goed beeld krijgen welke ondersteuning en blijk van waardering mantelzorgers het liefst ontvangen. Denk mee en bezoek de inspiratiebijeenkomst op woensdag 30 september van 14.00 – 17.00 uur in Grand Café De Kas (in samenwerking met de Driekant), Harenbergweg 1 7204 KZ Zutphen.

Sinds 1 januari 2015 zijn gemeenten wettelijk verantwoordelijk voor een passende lokale ondersteuning en een jaarlijkse blijk van waardering voor mantelzorgers. De manier waarop dat in Zutphen gaat gebeuren, wordt nog vormgegeven door de gemeente. Ondertussen organiseert Perspectief Zutphen een inspiratiebijeenkomst om beter de behoeften en wensen in de gemeente Zutphen in kaart te brengen. Wij willen graag samen met mantelzorgers en organisaties die met mantelzorg te maken hebben, kijken op welke wijze de ondersteuning en waardering voor mantelzorgers in Zutphen het beste vorm gegeven kan worden. De uitkomsten worden omgezet in een advies en aangeboden aan wethouder Patricia Withagen. De ideeën van mantelzorgers zelf zijn heel belangrijk!

Het programma

Na ontvangst met koffie of thee is er een beknopte presentatie door Jan Schepers van Mezzo over mantelzorg, daarna zal wethouder Patricia Withagen kort vertellen over de hoge prioriteit die ondersteuning en waardering voor mantelzorgers heeft binnen het college. Daarna gaan we in groepen kijken naar de behoeften en wensen rondom ondersteuning en waardering voor mantelzorgers. Na een korte terugkoppeling van de groepen is er nog tijd om met elkaar van gedachten te wisselen onder het genot van een hapje en drankje. Als afsluiting kunt u gratis een kijkje nemen in de Vlindertuin als dank voor uw komst.

Aanmelden heeft onze voorkeur. Dit kan via www.vrijwilligerscentrale-zutphen.nl/activiteiten of via m.stroeve@perspectiefzutphen.nl.
Kunt u niet aanwezig zijn maar wilt u wel uw wensen en behoeften aangeven, dan kan dit via de vragenlijst op onze website www.vrijwilligerscentrale-zutphen.nl