25 mei 2020
Buurtservice start weer op

Nu we weer wat meer bewegingsruimte krijgen en we hopelijk over het hoogtepunt van corona heen zijn, start Buurtservice weer voorzichtig haar werkzaamheden op. Afgelopen week zijn we gestart met het opruimen van zwerfafval. Dat heeft heel veel zakken met rotzooi opgeleverd!

We hebben weliswaar nog lang niet alle routes gelopen die we normaal lopen, maar kunnen met tevredenheid wel vaststellen dat Zutphen inmiddels weer een stukje schoner is geworden. Het is verder erg fijn om elkaar weer te zien, te spreken en samen aan de slag te gaan.

De komende weken gaan we een start maken met het wegwerken van achterstanden die de afgelopen twee maanden zijn ontstaan. We kunnen nog lang niet alles oppakken: werkzaamheden bij mensen in huis doen we uit veiligheidsoverwegingen voorlopig nog niet. We houden ons hierbij de richtlijnen vanuit het RIVM. Wel starten we met kleine klussen in tuintjes en het schoonmaken van trappen van de flats in het Waterkwartier.

Het heeft op dit moment nog geen zin om met Buurtservice contact op te nemen om nieuwe klussen aan te melden. We zijn nog wel even bezig voor we weer helemaal bij zijn en geven daarbij de voorrang aan onze vaste klanten en de klussen die we al een tijd op de plank hebben liggen.