22 dec 2017
Beweegdag zet Buurtservice in beweging

Na de zomervakantie organiseerde Het Plein een beweegdag voor mensen die werkervaring op doen bij een van de werkprojecten. Hieraan deden onze collega's van Buurtservice met veel enthousiasme mee. Het doel: in beweging komen! Door letterlijk te bewegen voelen mensen zich beter, wat bij draagt aan de re-integratie op de arbeidsmarkt. De deelnemers kregen een stappenteller uitgereikt. Daar werd volop gebruik van gemaakt.


Eigen competitie Buurtservice in Zutphen

De stappentellers sloeg bij werkproject Buurtservice van Perspectief zo goed aan dat zij een eigen competitie aan gingen. Medewerker Abdillahi zette 480 000 stappen en werd 1e. Rinie werd met 400 000 stappen tweede. M’hammed zette 200 000 stappen en werd derde. Ook de winnaars van deze poule ontvingen een mooie waardebon van Action of Jumbo als prijs.

Abdillahi: "Ik vind het fijn om lekker buiten te lopen. Ik doe ook alles lopend en niks met de fiets of met de auto. Ook tijdens het werk loop ik zo’n 5 km per ochtend als ik met mijn collega´s ervoor zorg dat de buurt er weer netjes uit ziet." Abdillahi is erg blij met zijn cadeaubon. "Ik heb er heel veel boodschappen van kunnen halen!"

 

BS stappenteller2