Organisatie

Perspectief Zutphen is er voor álle inwoners van de Gemeente Zutphen die tijdelijk ondersteuning nodig hebben. Onze aanpak is erop gericht dat de klant, samen met het netwerk, zo snel mogelijk op eigen kracht verder kan. Naast de Sociaal Wijkteams zijn ook de Vrijwilligerscentrale Zutphen en Buurtservice onderdeel van Perspectief Zutphen. 

In iedere wijk is een team van sociaal werkers actief. Hun aanpak is erop gericht dat de klant zo snel mogelijk weer op eigen kracht verder kan. Daarbij speelt ook het netwerk van de klant een essentiële rol. Waar mogelijk schakelt de klant, met ondersteuning van de sociaal werker, zijn/haar netwerk in.

In aanvulling op buren, vrienden of collega’s kan de sociaal werker ook een beroep doen op actieve burgers die zich willen inzetten voor anderen. Daarvoor werken zij nauw samen met de collega's van de Vrijwilligerscentrale en Buurtservice. De Vrijwilligerscentrale biedt verschillende diensten onder andere: vacaturebank, mantelzorgondersteuning, schuldhulppreventie. Buurtservice ondersteunt met klussen in en om huis, boodschappendienst etc. Klanten van sociaal werk vinden op hun beurt soms ook de weg naar vrijwilligerswerk of begeleid werk via de Vrijwilligerscentrale en Buurtservice.

 

Wij bieden ruimte en perspectief om verder te kunnen gaan!

 

Perspectief is aangemerkt als een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling).