DutchEnglishFrenchTurkish
0575 519 613

Coronarichtlijnen Buurthuizen

Algemene uitgangspunten

Perspectief heeft de volgende uitgangspunten voor het bepalen en toepassen van de (beperkende) maatregelen in verband met het bestrijden van het coronavirus:

  • We hanteren de regels vanuit de overheid en de richtlijnen vanuit onze brancheorganisatie;
  • Sociaal werk is een cruciaal beroep en dient laagdrempelig te zijn; buurthuizen vormen een belangrijk onderdeel van het sociaal werk en de sociale basis;
  • We werken zo veilig mogelijk voor onszelf en de mensen om ons heen;
  • We hebben zorg en respect voor elkaar.

Beleid buurthuizen en hopwoningen
Buurthuizen vervullen een onmisbare rol in de wijk bij het stimuleren van ontmoeting en het zoeken van hulp en ondersteuning. Een belangrijke voorwaarde is dat deze hulp laagdrempelig is voor alle buurtbewoners. Even inlopen voor hulp is daarom vanzelfsprekend. Wij hanteren de Handreiking van Sociaal Werk Nederland en LSA bewoners van 8 oktober 2021, https://www.sociaalwerknederland.nl/?file=24694&m=1634119091&action=file.download samengevat:

  • vanaf 25 september is het coronatoegangsbewijs niet verplicht in buurthuizen;
  • op het moment dat er gebruik wordt gemaakt van horeca, er sprake is van een evenement, feest of een culturele voorstelling in het buurthuis, dan is het coronatoegangsbewijs wel verplicht.

Onze buurthuizen, De Uitwijk en ’t Nut,  hebben geen horecafunctie. Bij activiteiten/groepen kunnen deelnemers wel een drankje, zoals koffie of thee, geserveerd krijgen. Ook is er ruimte voor activiteiten voor kwetsbare groepen, waarbij samen gegeten wordt.

Bij eventuele evenementen, feesten of culturele voorstellingen hanteren wij wel het coronatoegangsbewijs. Dat betekent dat we de organisator aangeven bij de reservering dat deze verantwoordelijk is voor de controle hiervan. Zijn we zelf organisator, dan controleren we zelf.

In de Handreiking van Sociaal Werk Nederland wordt geadviseerd het mogelijk te maken dat mensen desgewenst 1,5 meter afstand kunnen blijven houden. Tot de volgende persconferentie blijven wij daarom voor reserveringen en voor onze activiteiten het maximaal aantal personen per ruimte hanteren op basis van de 1,5 meter richtlijn, zodat de de mogelijkheid om 1,5 meter afstand te kunnen blijven houden hiermee is geborgd. Zo dragen we bij aan het beschermen van mensen met een kwetsbare gezondheid.

Voor vragen over buurthuis ’t Nut, neem contact op met Taco Ter Horst, t.terhorst@perspectiefzutphen.nl
Voor vragen over buurthuis de Uitwijk, neem contact op met Greet Zweers, g.zweers@perspectiefzutphen.nl