Rondkomen en schulden

Ook als u – tijdelijk – niet rondkomt met uw geld of juist ernstige financiële problemen of schulden heeft, zijn wij er voor u. Samen kijken we wat er nodig is, zodat u weer vat krijgt op uw financiën.

Daarvoor maakt een sociaal werker met u een afspraak voor een intakegesprek. Het is belangrijk dat u zich hierin op uw gemak voelt. In dit gesprek wordt duidelijk of de sociaal werker u kan helpen. Als dat zo is, krijgt u tijdelijke ondersteuning. DIt is meestal een paar maanden. Een traject start met het in kaart brengen van uw situatie. Dat betekent dat er ook gesproken wordt over hulp uit uw eigen omgeving. Zijn er vrienden, familie of buren die tijdelijk iets kunnen betekenen? Heeft u specialistische hulp nodig? Ook dan weet de sociaal werker de weg. Uiteraard houdt u zelf de regie.

Vanuit het project ‘schuldpreventie’ zijn er speciaal getrainde vrijwilligers actief. Zij staan hun klanten bij in bijvoorbeeld het ordenen van de administratie. Of u daarvoor in aanmerking komt, bespreekt u samen met de sociaal werker.

Wij werken er samen naar toe dat u zelf weer verder kunt. Indien nodig met de juiste ondersteuning. Wilt u meer weten of een afspraak inplannen , bel tijdens kantooruren met 0575-519613.